Prati nas

Novi Sad

“Ciklonizacija” kreće u suzbijanje komaraca na Novom naselju

NS Online

Objavljeno

-

Foto: Ciklonizacija

Novosadska “Ciklonizacija” prethodnih dana je počela prve tretmane u okviru ovogodišnje sistemtske akcije zaštite zdravlja građana od komarca.

Kako navode u ovom preduzeću, u prethodnih nedelju dana izvedeni su tretmani protiv larvi i odraslih komaraca u podrumima stambenih zgrada na Novom naselju, koje su pod vodom.

Večeras će biti izvedeni i prvi tretmani protiv odraslih komaraca na otvorenom, u blokovima oko ulica Mileve Marić, Bate Brkića, Seljačkih buna i okoline.

Iako je veći deo kapaciteta “Ciklonizacije” bio angažovan na sprovođenju dezinfekcije, u preduzeću poručuju da su pratili i stanje sa krpeljima i komarcima. Po rečima portparola “Ciklonizacije” Darija Aćimovića, bez obzira na vanredno stanje i opasnost od širenja korona virusa, ovo preduzeće nikako nije smelo da zapostavi aktivnosti na programima zaštite zdravlja građana od komaraca i krpelja, koji takođe prenose opasne zarazne bolesti.

“Naše ekipe već mesec dana prate i stanje sa komarcima i krpeljima na teritoriji Grada Novog Sada. Prati se vodostaj Dunava i stanje na kanalima, temperature i očekivana izvorišta komaraca. Za sada je primećeno da su aktivirana pomenuta izvorišta iz zgrada na Novom Naselje i zato je ekspresno reagovano, kako bi se sprečilo širenje problema”, navodi Aćimović.

Takođe, navodi Aćimović, već od sutra kreće monitoring krpelja svih uređenih zelenih javnih površina u gradu i prigradskim naseljima. Na osnovu rezulata ovog monitoringa, već u narednih nekoliko dana, može se očekivati i serija tretmana protiv krpelja.

Autor: 021.rs

Novi Sad

Isključenja struje za sredu, 13. maj

NS Online

Objavljeno

-

Autor

Foto: Ilustracija

Delovi Novog Sada u sredu, 13. maja neće imati struje.

NOVI SAD

  • Banijska 9-23, 2-28, Drvarska 27, od 8:30 do 14:30 časova

Nastavi sa čitanjem

Hronika

Izboden mladić! Sa teškim povredama i u besvesnom stanju prevezen u Urgentni

021.rs

Objavljeno

-

Autor

Foto: 021.rs

Mlađi muškarac izboden je nožem jutros oko 8:30 u Ulici Boška Buhe na Limanu 2, saznaje 021.rs.

Kako saznajemo, on je u besvesnom stanju prevezen u Urgentni centar Kliničkog centra Vojvodine.

U Hitnoj pomoći su za 021.rs naveli da su u KCV prevezli mladića sa teškim telesnim povredama.

“Naša ekipa je po pozivu intervenisala oko 08:40 u Boška Buhe gde je bez svesti pronađen mlađi muškarac. On je nakon zbrinjavanja na licu mesta sa teškim telesnim povredama prevezen u bolnicu”, izjavila je za 021.rs portparolka Hitne pomoći dr Ivana Ramović.

Na licu mesta, nedaleko do ulaza u Ulici Boška Buhe 10b, policija je obavila uviđaj, ali za sada iz MUP-a nema nikakvih informacija o ovom incidentu.

Nastavi sa čitanjem

Novi Sad

U Novom Sadu uhapšen osumnjičeni za pretnje novinarki Gligorijević

NS Online

Objavljeno

-

Autor

Foto: Pixabay

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić rekao je da je u Novom Sadu uhapšen D.G. zbog sumnje da je na društvenim mrežama pretio novinarki Vremena Jovani Gligorijević i pozvao građane da ne prete novinarima.

Grupa Novinarke protiv nasilja prema ženama pozvala je državne organe da hitno reaguju povodom pretnji smrću koje su, kako se navodi, na društvenim mrežama upućene Jovani Gligorijević, dok su NUNS i UNS tražili reakciju tužilaštva.

Nezavisno udruženje novinara Srbije je izrazilo zabrinutost zbog konstantnih pretnji i pritisaka kojima je izložena Jovana Gligorijević i pozvalo tužilaštvo da postupi u skladu sa svojim nadležnostima i zaštiti je. U saopštenju NUNS podseća se da je Gligorijević već nekoliko godina izložena pretnjama i pritiscima zbog svog rada.

Poslednja u nizu pretnji upućena joj je onlajn sa profila izvesnog Dejana Grozdića, koji joj je se obratio vređajući je i poručujući joj da će doći dan za naplatu, naveo je NUNS i dodao da je slučaj prijavljen Republičkom javnom tužilaštvu.

Nastavi sa čitanjem

Facebook

Najčitanije