Prati nas

Hronika

Novosadska komunalna milicija roštilja tokom policijskog časa u dvorištu na Bulevaru oslobođenja

021.rs

Objavljeno

-

Foto: 021.rs

Pripadnici novosadske komunalne milicije danas oko 12 časova pravili su roštilj u dvorištu objekta u kojem se nalazi sedište ove službe, saznaje 021.rs.

Osim što su pravili roštilj, pripadnici komunalne milicije su, kako se uverio reporter 021.rs, puštali i muziku iz jednog patrolnog automobila i to se i te kako čulo u okolini.

Roštiljanje su izveli u dvorištu Uprave za inspekcijske poslove Novog Sada na Bulevaru oslobođenja, neposredno pored stadiona “Karađorđe”. Koliko je 021.rs uspeo da primeti, bilo je prisutno bar desetak pripadnika ove jedinice.

Dok smo posmatrali šta rade u dvorištu, ovoj grupi pripadnika komunalne policije se pridružila i jedna patrola koja je došla sa terena.

Pomenimo da su milicionere koji bi trebalo da patroliraju Novim Sadom i kontrolišu koliko se poštuju zakoni tokom vanrednog stanja i policijskog časa koji je počeo juče, 30. aprila u 18 časova i traje do sutra, 2. maja u 5 časova, u pravljenju roštilja videli i penzioneri koji su šetali ovim delom Bulevara oslobođenja.

Nekoliko starijih građana koji su reporterima 021.rs skrenuli pažnju na to šta se dešava u dvorištu gde je komunalna milicija, rekli su da misle da je sramota da se tako ponašaju pripadnici službe koja bi trebalo da brine o bezbednosti građana, posebno 1. maja kada većina ne može napolje zbog policijskog časa i mora da propusti tradicionalno roštiljanje u prirodi zbog mera uvedeni usled epidemije virusa korona.

Komentariši

Leave a Reply

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Hronika

Pretnje redakciji portala NS uživo, ispred zgrade transparent da su SNS uživo

NS Online

Objavljeno

-

Autor

Foto: 021.rs

Na fasadi zgrade u kojoj je smeštena redakcija portala naklonjenog vlastima, NS uživo, jutros su osvanule preteće poruke upućene novinarima. Istog dana, omladina Narodne stranke organizovala je performans ispred sedišta ovog lokalnog portala, ukazujući na povezanost sa Srpskom naprednom strankom.


Na fasadi zgrade na Bulevaru oslobođenja jutros su osvanuli grafiti “SNS uživo” i “SNS uživo bednici dani su vam odbrojani”, upereni protiv redakcija lokalnog portala NS uživo. Iz portala su osudili ispisivanje pretećih poruka, apelujući na nadležne organe da otkriju počinioca, poručivši kako su se našli na meti “pojedinih kriminalaca i političara”.

Foto: 021

Omladina Narodne stranke ranije je najavila da će u sredu održati skup ispred zgrade u kojoj su smeštene redakcija portala, ali i firma Marka Bosanca Bosketa, koji je već duže vreme tema ove opozicione stranke. Omladinci opozicione stranke razvili su transparent na kojem je ispisano “SNS uživo”.

Oni osuđuju preteće poruke koje su ispisane na zgradi. Mirjana Nastasić iz Narodne stranke navodi da je NS uživo povezan sa vladajućom partijom i gradonačelnikom Milošem Vučevićem.

“Na ovoj adresi nalaze se i firme ‘Top Work’ i ‘Montop HRS’. Vlasnik firme Montop HRS je Marko Bosanac Boske, slavski kum SNS-a. U osnivačkom aktu firme ‘Top Work’ nalaze se upravo Boske i Sandra Milinić. Portal NS uživo osnovan je pod većinskim vlasništvom te iste Sandre Milinić, koja je takođe aktivistkinja SNS-a, pojavljuje se u njihovim predizbornim spotovima. To je, naravno, njeno pravo, ali kako je moguće da portal koji je u većinskom vlasništvu nekog politički angažovanog izveštava objektivno”, pita Nastasić.

Fejsbuk stranicu Uživo sa novosadskih ulica pokrenuli su Nikola Bilić i Stefan Koprivica 2015, a dve godine kasnije osnivaju Hashtag digital media group, u kojem udeo u vlasništvu ima i dvadesetosmogodišnja Sandra Milinić.

NS uživo: Atmosfera u redakciji alarmantna

Glavni i odgovorni urednik portala NS uživo Nikola Bilić kaže da je atmosfera u redakciji alarmantna, te da su zaposleni zabrinuti za svoju bezbednost.

“Naš portal poslednjih mesec dana često je bio meta. Pretili su nam mnogi. I preko društvenih mreža i na javnim događajima. Tokom četiri godine rada pisali smo o svima i svemu. Od političara, kriminalaca, navijača, svi oni su bili tema naših tekstova. Nisam uplašen, ali jesam zabrinut. Istina nas čuva”, poručuje Bilić.

On zahteva i reakciju nadležnih institucija i kolega iz medija, navodeći da niko nema pravo da ugrožava bezbednost jedne novosadske redakcija, “samo zato što je na tragu neke velike istine”.

Gradonačelnik: Nije dobro da se vode kampanje protiv medija

Gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević osudio je ispisivanje pretećih grafita, navodeći da nije doboro kada političari vode kampanju protiv nekog medija, apelujući na njih da to više ne čine.

“Kao što sam osudio i kada su bili grafiti protiv nekih ljudi iz stranaka bivšeg režima, opozicionih stranaka ili bilo kog medija, tako osuđujem i grafite protiv NS uživo. Želim da kažem i da nije dobro da političari vode kampanju protiv nekog medija, nije normalno da idete da držite konferenciju ispred privatnog medija, to se ne radi. Zamislite sada ja da odem ispred nekog drugog portala koji je kritički nastrojen prema meni, stranci kojoj pripadam ili politici za koju se borim, pa da držim konferenciju”, poručio je gradonačelnik.

Kako je dodao, obično su se vodile rasprave u vezi sa javnim servisima, ali se nisu napadali privatni mediji. Za Vučevića nije normalno da “neko zakaže političku pres konferenciju ispred privatnog medija zato što mu se ne sviđa kako oni rade ili zato što su dobili pare iz budžeta grada”, navodeći da su novac dobili i mnogi drugi.

“Nadam se da će policija uz pomoć kamera otkriti ko je to pisao i da će prestati haranga protiv NS uživo, što ne znači da sutra neće biti protiv nekog drugog. Generalna je klima da ne smete ništa pozitivno da kažete jer vi ste odmah SNS botovi, prodali ste se i sendvičari”, dodao je Vučević.

NDNV: Zaštititi javni prostor od pretnji i govora mržnje

Ispisivanje grafita protiv NS uživo nisu osudila novinarska udruženja. Oglasilo se jedino Nezavisno društvo novinara Vojvodine koje u saopštenju, u kojem ne pominje ovaj medij naklonjen vlastima, navodi da je zabrinuto zbog sve većeg broja pretnji i govora mržnje u javnoj komunikaciji i na ulicama Novog Sada. Kako dodaju, u zajednici koja se zalaže za vrednosti dijaloga i demokratije, nema mesta pretnjama i govoru mržnje, koji je postao svakodnevica u našem gradu.

“Briga o javnom prostoru kao mestu dijaloga je obaveza svih koji učestvuju u tom procesu. Pozivamo institucije da učine sve da se atmosfera u društvu promeni i da pretnje i napadi konačno prestanu da budu normalnost. Pozivamo i medije i novinare da se striktno pridržavaju etičkih standarda profesije tokom svog rada. Podsećamo građane da je imaju pravo da traže kvalitetno informisanje, jer bez toga ne mogu zaštititi javni interes. Zaštita javnog prostora od govora mržnje mora da bude prioritet svih nas. Samo u zajednici u kojoj postoji osećaj sigurnosti je moguće ostvatiti dijalog”, zaključuju u NDNV.

Narodna stranka: Hitno pronaći autore preteće poruke

Novosadski odbor Narodne stranke najoštrije je osudio preteću poruku upućenu portalu “NS uživo” i zahteva od nadležnih državnih organa da hitno otkriju počinioce i kazne ih u skladu sa zakonom.

“Ukoliko državni organi, koji se nalaze pod strogom kontrolom Srpske napredne stranke, u najkraćem roku ne otkriju počinioce, smatraćemo da iza ovog grafita stoje gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević i njegov poslovni partner Marko Bosanac, u kriminalnim krugovima poznat kao Boske, koji je kroz saradnju sa novosadskim javnim preduzećima zaradio 341 miliona dinara”, navodi se u saopštenju.

Novosadski odbor Narodne stranke će, kako dodaju, smatrati i da je cilj ovog grafita da se skrene pažnja sa činjenice, koju je ta stranka predočila javnosti, da je Boske stvarni vlasnik portala ‘NS uživo’ i da je Novi Sad tom mediju uplatio čak milion i po dinara bespovratne pomoći. Ističe se da svako ima pravo da iznosi mišljenje i kritičke stavove o bilo kome, pa i o medijima, pogotovo onima koji dramatično krše novinarski kodeks, ali da apsolutno niko nema pravo da bilo kome preti.

Autor: 021.rs

Nastavi sa čitanjem

Hronika

Izboden mladić! Sa teškim povredama i u besvesnom stanju prevezen u Urgentni

021.rs

Objavljeno

-

Autor

Foto: 021.rs

Mlađi muškarac izboden je nožem jutros oko 8:30 u Ulici Boška Buhe na Limanu 2, saznaje 021.rs.

Kako saznajemo, on je u besvesnom stanju prevezen u Urgentni centar Kliničkog centra Vojvodine.

U Hitnoj pomoći su za 021.rs naveli da su u KCV prevezli mladića sa teškim telesnim povredama.

“Naša ekipa je po pozivu intervenisala oko 08:40 u Boška Buhe gde je bez svesti pronađen mlađi muškarac. On je nakon zbrinjavanja na licu mesta sa teškim telesnim povredama prevezen u bolnicu”, izjavila je za 021.rs portparolka Hitne pomoći dr Ivana Ramović.

Na licu mesta, nedaleko do ulaza u Ulici Boška Buhe 10b, policija je obavila uviđaj, ali za sada iz MUP-a nema nikakvih informacija o ovom incidentu.

Nastavi sa čitanjem

Hronika

Muškarac na Novom naselju pucao gasnim pištoljem sa terase

NS Online

Objavljeno

-

Autor

Foto: Moj Novi Sad

Novosadska policija privela je Ž. B. (41) nakon što je, danas oko 18h, pucao gasnim pištoljem sa terase na Novom naselju, u Ulici seljačkih buna broj 21, potvrđeno je za 021 u policiji.

Policija je došla nakon prijave očevidaca.

Kako saznaje 021, muškarac je u bio u vidno alkoholisanom stanju i izmereno mu je 2,17 promila alkohola u krvi.

U incidentu niko nije povređen, a još se čeka odluka nadležnog tužilaštva o tome kakva će prijava biti podneta protiv njega.

Nastavi sa čitanjem

Facebook

Najčitanije