Prati nas

Novi Sad

U Novom Sadu uhapšen osumnjičeni za pretnje novinarki Gligorijević

NS Online

Objavljeno

-

Foto: Pixabay

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić rekao je da je u Novom Sadu uhapšen D.G. zbog sumnje da je na društvenim mrežama pretio novinarki Vremena Jovani Gligorijević i pozvao građane da ne prete novinarima.

Grupa Novinarke protiv nasilja prema ženama pozvala je državne organe da hitno reaguju povodom pretnji smrću koje su, kako se navodi, na društvenim mrežama upućene Jovani Gligorijević, dok su NUNS i UNS tražili reakciju tužilaštva.

Nezavisno udruženje novinara Srbije je izrazilo zabrinutost zbog konstantnih pretnji i pritisaka kojima je izložena Jovana Gligorijević i pozvalo tužilaštvo da postupi u skladu sa svojim nadležnostima i zaštiti je. U saopštenju NUNS podseća se da je Gligorijević već nekoliko godina izložena pretnjama i pritiscima zbog svog rada.

Poslednja u nizu pretnji upućena joj je onlajn sa profila izvesnog Dejana Grozdića, koji joj je se obratio vređajući je i poručujući joj da će doći dan za naplatu, naveo je NUNS i dodao da je slučaj prijavljen Republičkom javnom tužilaštvu.

Novi Sad

Isključenja struje za sredu, 13. maj

NS Online

Objavljeno

-

Autor

Foto: Ilustracija

Delovi Novog Sada u sredu, 13. maja neće imati struje.

NOVI SAD

  • Banijska 9-23, 2-28, Drvarska 27, od 8:30 do 14:30 časova

Nastavi sa čitanjem

Hronika

Izboden mladić! Sa teškim povredama i u besvesnom stanju prevezen u Urgentni

021.rs

Objavljeno

-

Autor

Foto: 021.rs

Mlađi muškarac izboden je nožem jutros oko 8:30 u Ulici Boška Buhe na Limanu 2, saznaje 021.rs.

Kako saznajemo, on je u besvesnom stanju prevezen u Urgentni centar Kliničkog centra Vojvodine.

U Hitnoj pomoći su za 021.rs naveli da su u KCV prevezli mladića sa teškim telesnim povredama.

“Naša ekipa je po pozivu intervenisala oko 08:40 u Boška Buhe gde je bez svesti pronađen mlađi muškarac. On je nakon zbrinjavanja na licu mesta sa teškim telesnim povredama prevezen u bolnicu”, izjavila je za 021.rs portparolka Hitne pomoći dr Ivana Ramović.

Na licu mesta, nedaleko do ulaza u Ulici Boška Buhe 10b, policija je obavila uviđaj, ali za sada iz MUP-a nema nikakvih informacija o ovom incidentu.

Nastavi sa čitanjem

Novi Sad

Velika naftna mrlja u Dunavu kod Novog Sada

021.rs

Objavljeno

-

Autor

Foto: 021.rs

Novosađani su danas, oko 14 časova, primetili veliko zagađenje u Dunavu kod Kamenjara, poveću crnu mrlju koja liči na naftu ili ulje, saznaje 021.rs.

O pojavi crne mrlje dugačke nekoliko stotina metara obaveštena je vodoprivredna inspekcija, ali za sada nema informacija šta su ustanovili i preduzeli.

U pokrajinskoj vodoprivrednoj inspekciji su za 021.rs naveli samo da su primili prijavu i da će preduzeti mere iz svoje nadležnosti.

Informacije o zagađenju tražili smo i od novosadske i vojvođanske ekološke inspekcije. Iz Gradske uprave su naveli da je ovo nadležnost Pokrajine, odakle za sada nema reakcije.

Građani su za 021.rs posvedočili da crna mrlja, koja liči na naftu ili mašinsko ulje, pokriva više stotina kvadrata.

“Bila je dugačka nekoliko stotina metara i široka metar do dva, blizu obale kod Kamenjara. Koliko sam mogao da vidim, prostirala se otprilike od dela obale koji koristi kompanija Karin komerc na Kamenjaru, pa dalje niže ka Novom Sadu. Nemam ideju odakle je to došlo, a bilo je strašno videti takvo zagađenje”, ispričao je jedan očevidac.

Portalu 021.rs javilo se još nekoliko građana koji su videli ovu crnu mrlju, a nije poznato gde se trenutno nalazi.

Nastavi sa čitanjem

Facebook

Najčitanije