Prati nas

Novi Sad

U ponedeljak u novosadske vrtiće kreće 3.000 mališana, uvedene posebne mere zbog epidemije

NS Online

Objavljeno

-

U novosadske vrtiće od ponedeljka, 11. maja kreće skoro 3.000 najmlađih Novosađana, čiji roditelji ili staratelji zbog radnih obaveza ne mogu da ih čuvaju.

U Predškolskoj ustanovi “Radosno detinjstvo” navode da će od 70 biti otvorena 62 vrtića, a deca će biti u grupama od po desetoro.

Do ponedeljka će se obaviti poslednje pripreme vrtića za prijem dece, u koje spada dezinfekcija prostorija i sklanjanje plišanih i drugih igračaka preko kojih se može preneti virus korona.

Koordinatorka preventivne zdravstvene službe Branka Čonkić kaže da će svakog jutra roditelje i mališane zaposleni pregledati na ulazu.

“Meriće se telesna temepratura roditelja i dece, moraće da prođu kroz dezobarijeru i da na ruke nanesu dezificijens, a nakon toga će dete jedno po jedno preuzimati vaspitači i negovateljice i drugi zaposleni, uz pravilo da unutra sa roditeljem može da uđe dete uzrasta do tri godine”, navodi Čonkić i dodaje da će slična procedura biti i kada deca budu odlazila iz vrtića.

Direktorka Radosnog detinjstva Marijana Popov kaže da će zaposleni imati svu zaštitnu opremu kao što su maske, rukavice i viziri, a da se grupe dece neće međusobno mešati, čak ni prilikom igre.

Ona je navela da su preduzeli sve mere koje su preporučili epidemiolozi kako bi zaposleni i deca bili bezbedni. U slučaju da se ustanovi da je neko oboleo od Covid-19 biće preduzeto sve što bude naložio Institut za javno zdravlje Vojvodine.

Roditelji na sajtu predskolska.rs mogu da pronađu spisak svih vrtića koji su otvoreni, kao i savete o ponašanju zaposlenih i druge preporuke o radu tokom epidemije virusa korona.

Autor: 021.rs

Novi Sad

Isključenja struje za sredu, 13. maj

NS Online

Objavljeno

-

Autor

Foto: Ilustracija

Delovi Novog Sada u sredu, 13. maja neće imati struje.

NOVI SAD

  • Banijska 9-23, 2-28, Drvarska 27, od 8:30 do 14:30 časova

Nastavi sa čitanjem

Hronika

Izboden mladić! Sa teškim povredama i u besvesnom stanju prevezen u Urgentni

021.rs

Objavljeno

-

Autor

Foto: 021.rs

Mlađi muškarac izboden je nožem jutros oko 8:30 u Ulici Boška Buhe na Limanu 2, saznaje 021.rs.

Kako saznajemo, on je u besvesnom stanju prevezen u Urgentni centar Kliničkog centra Vojvodine.

U Hitnoj pomoći su za 021.rs naveli da su u KCV prevezli mladića sa teškim telesnim povredama.

“Naša ekipa je po pozivu intervenisala oko 08:40 u Boška Buhe gde je bez svesti pronađen mlađi muškarac. On je nakon zbrinjavanja na licu mesta sa teškim telesnim povredama prevezen u bolnicu”, izjavila je za 021.rs portparolka Hitne pomoći dr Ivana Ramović.

Na licu mesta, nedaleko do ulaza u Ulici Boška Buhe 10b, policija je obavila uviđaj, ali za sada iz MUP-a nema nikakvih informacija o ovom incidentu.

Nastavi sa čitanjem

Novi Sad

U Novom Sadu uhapšen osumnjičeni za pretnje novinarki Gligorijević

NS Online

Objavljeno

-

Autor

Foto: Pixabay

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić rekao je da je u Novom Sadu uhapšen D.G. zbog sumnje da je na društvenim mrežama pretio novinarki Vremena Jovani Gligorijević i pozvao građane da ne prete novinarima.

Grupa Novinarke protiv nasilja prema ženama pozvala je državne organe da hitno reaguju povodom pretnji smrću koje su, kako se navodi, na društvenim mrežama upućene Jovani Gligorijević, dok su NUNS i UNS tražili reakciju tužilaštva.

Nezavisno udruženje novinara Srbije je izrazilo zabrinutost zbog konstantnih pretnji i pritisaka kojima je izložena Jovana Gligorijević i pozvalo tužilaštvo da postupi u skladu sa svojim nadležnostima i zaštiti je. U saopštenju NUNS podseća se da je Gligorijević već nekoliko godina izložena pretnjama i pritiscima zbog svog rada.

Poslednja u nizu pretnji upućena joj je onlajn sa profila izvesnog Dejana Grozdića, koji joj je se obratio vređajući je i poručujući joj da će doći dan za naplatu, naveo je NUNS i dodao da je slučaj prijavljen Republičkom javnom tužilaštvu.

Nastavi sa čitanjem

Facebook

Najčitanije