Prati nas

Novi Sad

VODOVOD: Povećana potrošnja vode, mole se građani da je racionalno troše

NS Online

Objavljeno

-

U uslovima vanrednog stanja kad su svi kod kuće i na vikendicama, a pritom je i uskršnji vikend, jasno je da se i potrošnja vode povećala.

– Pogon za preradu sirove vode radi punim kapacitetom i svoj maksimum dostigao je puštanjem 1.300 litara vode svakog sekunda u sistem. Trenutna potrošnja vode je na nivou leta kada se obično beleže velike potrošnje i nagli skok neracionalnog trošenja. Novi Sad s prigradskim naseljima dnevno troši između 100 i 105 miliona litara vode – saopštava JKP “Vodovod i kanalizacija”.

Zbog povećane potrebe za vodom, ali aktivnosti kao što su navodnjavanje poljoprivrednih površina, zalivanje zelenih površina, punjenje individualnih rezervoara, bunara i bazena, polivanje i hlađenje pločnika, terasa i dvorišta, pranje vozila, zloupotreba hidranata i slično, predstavljaju nenamensku i neracionalnu potrošnju vode za piće i sve navedeno za posledicu ima povremeno nešto slabiji pritisak u rubnim delovima grada odnosno distribuitivne mreže dok na nelegalnim mrežama dolazi i do nestanka koje takođe ugrožavaju vodosnabdevanje legalno priključenih potrošača.

– Stoga apelujemo na što manje korišćenje pijaće vode za navedene aktivnosti i racionalniju potrošnju vode iz gradskog vodovoda jer, nažalost, taj dragoceni resurs nije neiscrpan. JKP “Vodovod i kanalizacija” ima razumevanja za povećanu potrebu za vodom ovih dana, ali još jednom apelujemo na naše korisnike da racionalno troše vodu bez prekomernog korišćenja iste za nepotrebne radnje kako bi svojom odgovornošću i empatijom u ovim okolnostima omogućili da i drugi sugrađani imaju redovno snabdevanje bez oscilacija u pritisku – navodi se u saopštenju novosadskog “Vodovoda”.

Izvor: MojNoviSad

Komentariši

Leave a Reply

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Novi Sad

Isključenja struje za sredu, 13. maj

NS Online

Objavljeno

-

Autor

Foto: Ilustracija

Delovi Novog Sada u sredu, 13. maja neće imati struje.

NOVI SAD

  • Banijska 9-23, 2-28, Drvarska 27, od 8:30 do 14:30 časova

Nastavi sa čitanjem

Hronika

Izboden mladić! Sa teškim povredama i u besvesnom stanju prevezen u Urgentni

021.rs

Objavljeno

-

Autor

Foto: 021.rs

Mlađi muškarac izboden je nožem jutros oko 8:30 u Ulici Boška Buhe na Limanu 2, saznaje 021.rs.

Kako saznajemo, on je u besvesnom stanju prevezen u Urgentni centar Kliničkog centra Vojvodine.

U Hitnoj pomoći su za 021.rs naveli da su u KCV prevezli mladića sa teškim telesnim povredama.

“Naša ekipa je po pozivu intervenisala oko 08:40 u Boška Buhe gde je bez svesti pronađen mlađi muškarac. On je nakon zbrinjavanja na licu mesta sa teškim telesnim povredama prevezen u bolnicu”, izjavila je za 021.rs portparolka Hitne pomoći dr Ivana Ramović.

Na licu mesta, nedaleko do ulaza u Ulici Boška Buhe 10b, policija je obavila uviđaj, ali za sada iz MUP-a nema nikakvih informacija o ovom incidentu.

Nastavi sa čitanjem

Novi Sad

U Novom Sadu uhapšen osumnjičeni za pretnje novinarki Gligorijević

NS Online

Objavljeno

-

Autor

Foto: Pixabay

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić rekao je da je u Novom Sadu uhapšen D.G. zbog sumnje da je na društvenim mrežama pretio novinarki Vremena Jovani Gligorijević i pozvao građane da ne prete novinarima.

Grupa Novinarke protiv nasilja prema ženama pozvala je državne organe da hitno reaguju povodom pretnji smrću koje su, kako se navodi, na društvenim mrežama upućene Jovani Gligorijević, dok su NUNS i UNS tražili reakciju tužilaštva.

Nezavisno udruženje novinara Srbije je izrazilo zabrinutost zbog konstantnih pretnji i pritisaka kojima je izložena Jovana Gligorijević i pozvalo tužilaštvo da postupi u skladu sa svojim nadležnostima i zaštiti je. U saopštenju NUNS podseća se da je Gligorijević već nekoliko godina izložena pretnjama i pritiscima zbog svog rada.

Poslednja u nizu pretnji upućena joj je onlajn sa profila izvesnog Dejana Grozdića, koji joj je se obratio vređajući je i poručujući joj da će doći dan za naplatu, naveo je NUNS i dodao da je slučaj prijavljen Republičkom javnom tužilaštvu.

Nastavi sa čitanjem

Facebook

Najčitanije