Prati nas

Uncategorized

U Novom Sadu 169 obolelih od virusa korona

NS Online

Objavljeno

-

Foto: RTV/Jaroslav Pap

U Vojvodini je, prema poslednjim objavljenim podacima na sajtu covid19.rs, od virusa korona obolelo 325 građana, od kojih je najviše Novosađana, njih 169.

Ovi podaci su ažurirani posle nedelju dana i pokazuju rast obolelih za oko 150 u pokrajini, a najviše u vojvođanskoj prestonici gde sada ima 65 više obolelih.

Mada se na sajtu covid19.rs ne navodi od kada su tačno izveštaji, izvesno je da su stari najmanje dva dana, jer se vide podaci o 3.427 obolelih u celoj Srbiji, što otprilike odgovara broju trenutno zaraženih pošto je od 4.054 ukupno prijavljenih slučajeva do juče u 15h, oko 400 ljudi ozdravilo, a 85 preminulo.

Iz objavljenih podataka se ne vidi gde su smešteni oboleli, ali se sabiranjem broja zaraženih iz svih naselja u Vojvodini i poređenjem sa poslednjom izjavom pokrajinskog sekretara za zdravstvo Zorana Gojkovića da ima 424 zaraženih u Vojvodini, može zaključiti da je većina zaraženih smeštena u Kliničkom centru Vojvodine (142), na Novosadskom sajmu (171) i u Pančevačkoj bolnici (157). Ove ustanove sada imaju više od 470 pacijenta, s tim da se u Pančevu nalaze i oboleli iz Beograda i drugih delova Srbije.

Pomenimo da se osim rasta broja obolelih Novosađana za 65, vidi i da se u odnosu na poslednje objavljene podatke pre nedelju dana skoro udvostručio broj zaraženih Subotičana i sada ih je 36, da je porastao i broj obolelih Pančevaca sa 23 na 35 i stanovnika Sremske Mitrovice kojih sada ima 20, a prethodno ih je bilo petoro. Porasta ima i u Zrenjaninu sa petoro na 16 obolelih, u Somboru sa četvoro na 12, kao i u Kikindi sa sedmoro na 13, dok ostala mesta po Vojvodini nemaju značajnije promene i radi se o jednom ili dva zaražena kao i ranije.

Broj obolelih po mestima u Vojvodini:

Novi Sad 169

Subotica 36

Pančevo 35

Sremska Mitrovica 20

Zrenjanin 16

Kikinda 13

Sombor 12

Bačka Palanka 5

Temerin 3

Bačka Topola 2

Vršac 2

Inđija 2

Po jedan oboleli u Alibunaru, Beloj Crkvi, Vrbasu, Žablju, Kuli, Pećincima, Rumi, Sremskim Karlovcima, Titelu i Šidu.

Autor: 021.rs

Komentariši

Leave a Reply

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Facebook

Najčitanije